"Minska risken att rekrytera din egen kopia"

Stand By You - HR & Rekryteringsutbildning - Nyhet Minska risken att rekrytera din egen kopia
Tack till er som kom för att lyssna på min föreläsning om att minska risken för att rekrytera sin egen kopia. Det var en god stämning och gott tilltugg efteråt. PAX Brygghus var medarrangör och bjöd på god lättöl till smörrebröden.

Risken att du rekryterar din egen kopia är stor om du inte redan från början tar reda på vem du vill ha på den lediga tjänsten. Behovsprofilen är ett dokument som du ska vända åter till vid flera tillfällen under rekryteringsprocessens gång. Det är här du har de krav och/eller behov du såg från början. Chansen är stor att det är en mer rättvisande bild av vad du verkligen behöver än den bild du har när du träffat kandidater och adderar hur det kändes när ni träffades. Träffar du en kandidat som samtalet flyter lätt med, ni skrattar åt samma saker och har kanske liknande intresse - då är det lätt att du hittar anledningar att ändra tjänsten efter denna kandidat. Istället ska du vända åter till behovsprofilen och se vilken av kandidaterna som kommer lyfta verksamheten vidare i utvecklingen. Den kandidat som passar bäst in är kanske din motpol men just den personlighetstyp som fattas i gruppen för att ni ska få en bra dynamik.

Missade du föreläsningen men önskar höra mer om den är du välkommen att höra av dig till mig! Du kan använda kontaktformuläret här på hemsidan.

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå